пʼятниця, 6 березня 2020 р.

Обласний конкурс-виставка декоративно-ужиткового мистецтва "Народна іграшка"


09 листопада 2019 року у палаці культури «Орбіта» в Запоріжжі відбувся обласний конкурс-виставка «Народна іграшка». За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, метою його проведення є відродження, збереження і розвиток українських народних традицій виготовлення іграшок; формування інтересу та шанобливого ставлення до творців серед учнівської молоді.
Загалом на виставці було представлено понад 1000 експонатів, виготовлених у найкращих традиціях українського декоративно-ужиткового мистецтва із застосуванням елементів різьблення, вишивки, декоративного розпису, плетіння, ткацтва тощо учнями загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів професійно-технічної освіти.
Роботи оцінювалися за такими критеріями як відображення регіонального колориту; індивідуальність творчих прийомів; композиційна досконалість роботи та якість оформлення.
На розсуд журі було представлено дві роботи вихованок гуртка «Природа і фантазія», виконані в техніці пап’є-маше. Клименко Дар’я виконала роботу «Грація», а Овсяннікова Поліна – роботу «Голосисте горлечко». За підсумками конкурсу вихованки гуртка були нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації. Вітаю дівчат з перемогою та бажаю їм подальшого творчого натхнення!




Немає коментарів:

Дописати коментар